Online stopwatch

  Met een online stopwatch kan je gemakkelijk de verstreken tijd bijhouden en registeren. Zodra je op start klikt gaat de meter lopen en is het mogelijk hem precies op een bepaalde tijd weer stop te zetten of rondes bij te houden. De analoge varianten hebben vaak maar drie knoppen, namelijk een start, stop en terug om nul knop. Voor onze online stopwatch is dat natuurlijk niet voldoende. We willen immers ook de mogelijkheid hebben om ronde tijden bij te houden. Het enige wat je hiervoor moet doen is de "lap" knop indrukken. Dit kan je zo vaak doen als je wil en elke tijd wordt met hoge precisie opgeslagen. Een horloge kan ook een vergelijkbare functie bevatten. Dit wordt dan een chronograaf genoemd.

  Een tijdwaarneming met deze toolis in veel takken van sport niet meer voldoende om een record te erkennen, sinds hier geautomatiseerde systemen voor bestaan die veel nauwkeuriger kunnen werken. Een tijd die met een chronometer is verkregen, wordt in uitslagenlijsten wel aangeduid als handgeklokt of HT, van het Engelse hand timing. Sporten waarbij het handig is om de tijd bij te houden zijn bijvoorbeeld wielrennen, hardlopen of een bootcamp.

  online stopwatch

  Handgeklokt met een online stopwatch

  Een online stopwatch kan je gebruiken om sport resultaten hand te klokken. Dit betekend dat een persoon handmatig de tijden bij houdt. Deze manier van klokken is niet mer voldoende voor veel takken van sport maar natuurlijk nog prima als je aan het trainen bent of een spelletje doet. Indien je meedoet met een sport evenement zal het tevens bij de uitslagen genoemd worden. Dit door handgeklokt erbij benoemen of HT, van het Engelse hand timing.

  Wil je exacte tijden bijhouden dan kan je wellicht beter gebruik maken van een timer. Bijvoorbeeld als je wilt aftellen van 5 minuten of 10 minuten. Gebruik daarvoor online timer!