Gebruik een timer tijdens bordspellen

Tegenwoordig worden er steeds meer bordspellen gespeeld. Vooral de generatie tussen de 20 en 40 jaar oud speelt in verhouding veel bordspellen. Samen met vrienden is het leuk om interactief bezig te zijn. Er zijn erg veel verschillende spellen te spelen. Bij veel van die spellen is het van belang dat je een keuze maakt binnen een bepaalde tijd. Het spelen met een timer is dan ook erg belangrijk.

Hou je tijdlimiet bij

bordspelHet gebruiken van een timer tijdens bordspellen kan daarnaast ook de onderlinge strijd verhogen. Zo kan je niet eindeloos nadenken over een keuze die je wilt maken. Ook bevordert dit het tempo van het spel. Spreek van te voren goed de spelregels af en hoeveel tijd je per beurt of zet krijgt. Bij spelletjes zoals 30 Seconds geldt al een tijdlimiet. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een zandloper, maar je kan er ook voor kiezen om een tool te gebruiken.

Sommige bordspellen duren erg lang en kunnen vaak eindeloos lang gespeeld worden. Denk hierbij eens aan Monopoly waarbij het spel soms wel uren kan duren. Door het instellen van een timer kan je een bepaalde eindtijd instellen. Wie de meeste punten na een onbekend aantal minuten heeft, zal de winnaar van het spel zijn. Het is verstandig om één iemand de timer in te laten stellen. De spanning zal het hoogst zijn wanneer de andere spelers niet weten wat de eindtijd is. Door alle klokken (mobiele telefoons, horloges etc.) af te schermen zal de spanning naar mate het spel vordert alleen maar toenemen.

Een timer zal in de meeste gevallen het plezier bij bordspellen doen toenemen. Probeer het een keer uit en kom er vanzelf achter. Een dienst zoals die van timer247 is bij sommige spellen noodzakelijk, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn.

Een reactie plaatsen